با ۱۸۰رأی موافق؛ نمایندگان با دو فوریت تقلیل مجازات حبس تعزیری موافقت کردند

به گزارش آذر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری موافقت کردند.

به گزارش آذر به نقل از مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با ۱۸۰رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در این نشست، با طرح دو فوریتی «تقلیل مجازات حبس تعزیری» موافقت کردند.
بر اساس مقدمه توجیهی این طرح، «با توجه به لزوم بازبینی در مجازات ها و تقلیل جمعیت کنونی زندانیان و صرفه جویی در هزینه های عمومی مربوط به اداره زندان ها و با توجه به عدم وجود ملاک قضایی و منطق حقوقی در تعیین میزان مجازات حبس تعزیری برای جرائم مختلف و از سویی عدم انطباق مجازات حبس با احکام شرعی، فقد سابقه در حکومت اسلامی عصر پیامبر (ص) با این درجه از توسیع و انحصار آن در موارد خاص و منصوص، این طرح در چارچوب دو فوریت به مجلس تقدیم می شود».
محمدجواد فتحی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی بعنوان طراح طرح مذکور، تصریح کرد: این طرح یک بحث ملی را مطرح می کند و نباید به آن به شکل جناحی و حزبی نگاه نماییم.
وی با اشاره به اینکه ما در شرایط فعلی شاهد افزایش تعداد جمعیت کیفری هستیم که این آمار قابل قبول نیست، اضافه کرد: حدود ۲۰۰۰ عنوان مجرمانه در قوانین کیفری داریم که عمدتاً برای آنها مجازات حبس تعیین شده است درحالی که این میزان حبس قابل توجیه نیست و منجر به پر شدن زندان ها شده است. از جانب دیگر، هزینه های بسیار زیادی را برای دولت به دنبال دارد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: عده ای اعتقاد دارند که نتیجه حبس، اصلاح و بازپروری مجرمان است درحالی که مطابق با آمار، خیلی از زندانیان مجدداً به زندان بازمی گردند.
در ادامه جلسه، علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با طرح دوفوریتی تقلیل مجازات حبس تعزیری تصریح کرد: علت مخالفت بنده با این مورد آن است که معتقدم این طرح باید به شکل عادی رسیدگی شود و نیازی به رسیدگی آن به صورت فوریتی نیست. همینطور این طرح نیازمند یک کار عمیق و همه جانبه است.
همچنین علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با طرح مذکور، اظهار داشت: اگر عنوان این طرح، «اصلاح قانون مجازات اسلامی» بود، اساسا به نتیجه می رسید اما ما نباید با ایجاد یک عنوان جدید، منجر به تورم قوانین شویم و اساسا تصویب این طرح، پوشه ای را بر پوشه حجیم قوانین اضافه می کند.
وی تاکید کرد: بنده معتقدم به جای آنکه ما طرح جدیدی در این راستا به تصویب برسانیم، باید قوانین سابق در این زمینه را اصلاح نماییم.
در مقابل احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح مذکور اظهار داشت: نمایندگان بعضاً ایراداتی را به جزئیات این طرح داشتند که بهتر است به دو فوریت آن رأی دهند و سپس در مجلس اشکالات آنرا رفع نماییم.
وی تاکید کرد: تقلیل زندان ها هدف بزرگی است و ما باید به جای ساختمان زندان ها، دانشگاه و حوزه بسازیم. از جانب دیگر، ازدیاد زندانیان، سبب فروپاشی خیلی از خانواده ها شده است.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ازدیاد زندانی ها در کنار یکدیگر، آثار منفی فرهنگی دارد و باید کوشش کرد که تعداد زندانیان را کم کرد، تصریح کرد: این مساله از لحاظ هزینه ای هم به نفع دولت است؛ البته منظور بنده تقلیل مجازات مفسدان فی الارض نیست بلکه افرادی هستند که به علت بدهی های خیلی کم، در زندان هستند اما به دلیل فقر، توان پرداخت بدهی خویش را ندارند که می توان این قانون را برای آنان اعمال کرد.