روحانی در ستاد مقابله با کرونا: ۲۵میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شده اند

رئیس جمهور اظهار داشت: بر اساس گزارش وزارت بهداشت تابحال ۲۵ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شده اند و ۱۴ هزار نفر هم جان خودشان را از دست داده اند.

به گزارش آذر به نقل از مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور بامداد امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تقریباً در ماه پنجم مبارزه با ویروس کرونا هستیم، تصریح کرد: همچنان نگرانی در داخل کشور و هم در سطح جهان وجود دارد و همانطور که بارها تاکید گردیده است، هنوز درمان قطعی و واکسن وجود ندارد و به ایمنی جمعی در جامعه نرسیدیم. هیچ راهی جز قطع زنجیره مبتلا شدن نداریم تا بتوانیم برای کشور و ساماندهی شرایط بهداشتی تلاش نماییم.
وی عنوان کرد: گزارشی از معاونت تحقیقات وزارت بهداشت به دست ما رسید که نکات مهمی دارد در خصوص اینکه تخمین ما بر این است که تابحال ۲۵ میلیون ایرانی به این ویروس مبتلا شده اند و حدود ۱۴ هزار نفر جان خویش را از دست دادند و تعداد زیادی از افراد در این ۱۵۰ روز بستری بودند که مجموعاً بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستان ها بستری بودند.
وی عنوان کرد: در این گزارش آمده است که ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در معرض مبتلا شدن خواهند بود. در این گزارش پیشبینی شده تعداد بستری هایی که در آینده باید پیشبینی نماییم حدود دو برابر مقداری خواهد بود که در این ۱۵۰ روز شاهد بودیم. با عنایت به این که زمان دقیق آخر این بیماری را نمی دانیم، باید از لحاظ تخت، امکانات و درمان، خودمان را برای شرایط آینده آماده نماییم. در این گزارش آمده از هر ۱۰۰۰ نفر مبتلا ۵۰۰ نفر اصلاً امکان دارد علایم نداشته باشند و متوجه هم نشوند. حدود ۳۵۰ نفر علایم خفیف دارند و اصلاً احتیاج به بستری ندارند و امکان دارد ۱۵۰ نفر از ۱۰۰۰ نفر احتیاج به بستری داشته باشند. پس ما یک جمعیت چند ۱۰ میلیونی پیش رو داریم که باید خودمان را آماده نماییم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: شاهد دو موج در ماه اسفند، فروردین و اواخر خرداد در کشور بودیم. در موج اول بعضی از استان ها درگیر بودند مانند قم و گیلان که در راس مبتلا شدن بودند. برپایه گزارش احتمال انتشار مبتلا شدن در کشور از قم و گیلان به علت حضور مسافران ووهان بود که در قم بیشتر جنبه تجارتی بود و در گیلان بیشتر جنبه دانشجویی و ورزشی داشته است. موج اول توام با غافلگیری بود و موج دوم عمدتاً مربوط می شود به پایبندی مردم ما به آداب و سنن. عروسی ها، عزا و میهمانی های ما آداب و رسوم و زمان خاص خویش را دارد. از طرفی هم توجه زیادی هم به این بیماری نشده است.
روحانی اضافه کرد: موج دوم محصول ریختن ترس و برگشتن مردم به زندگی عادی است و در این زندگی آداب و رسومی که باید ترک می شد مورد توجه قرار نگرفت. ما باید در تمام رسوم اجتماعی آداب و رسوم را کنار بگذاریم. بیماران بدون علامت، بزرگترین مشکل را ایجاد می کنند در حالیکه بیشترین انتشار ویروس برای این افراد است. این افراد هم زمان سرایت دهندگی شان طولانی تر است و هم ویروس بیشتری را منتقل می کنند.
وی بیان نمود: مشکل دیگر در کشور ما فشار خون، چربی بالا، قند خون، سنین بالای ۵۵ سال و دیگر بیماری های زمینه ای است که کار ما را سخت تر می کند. در این شرایط سه راه اصلی و اساسی وجود دارد و همه باید به سفارش های مربوط به آنها دقت نماییم. ساده ترین، راحت ترین، موثرترین و کم هزینه ترین روش استفاده از ماسک است که عامل بسیار خوبی برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری است. در کنار ماسک رعایت فاصله اجتماعی، پیشگیری از تجمعات و رعایت بهداشت شخصی از راهکارهای دیگر است که می تواند کمک بزرگی برای سلامت جامعه باشد.
رئیس جمهور افزود: خوشبختانه هم وزارت بهداشت و درمان و هم شرکت های دانش بنیان ما برای تولید داروهای تا حدی موثر، تلاش خوبی کردند. ۵ دارو در اختیار است و یک دارو هم در هفته های پیش رو در اختیار قرار می گیرد. با نگاه به آمار و ارقام، در بعضی از کشورهای شرق آسیا این بیماری سریع تر جمع شده است و زودتر مشکل کاهش پیدا کرده است. دلیل این آن است که اینها تجربه گذشته را داشتند.
روحانی اضافه کرد: در سال ۲۰۰۳ تجربه «سارس» و بعد از آن آنفولانزای خوکی و مرغی را داشتند و آمادگی کامل و اطاعت خوبی هم از دستورالعمل های پزشکی در جامعه وجود داشت. در این کشورها صادقانه بیماری را عنوان می کردند و هیچکس آنرا مخفی نمی کرد. ازاین رو اینکه می بینیم در بعضی کشورهای شرق آسیا با تجربیات خوبی مواجه گشتند را ما هم باید اجرا نماییم.
روحانی تصریح کرد: ما باید در مقابل این بیماری تاب آوری ملی را در دو بخش سلامت و اقتصاد بالا ببریم. در بخش اقتصادی نخستین بخش مهم برای ما تولید است که باید سر جای خود باشد و افزایش پیدا کند و کالای مورد نیاز مردم در دسترس قرار بگیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی مردم یک نیازمندی دارند و به مغازه ای رجوع کردند، باید کالای مورد نیاز آنها باشد. مبنای تولید همیشه مورد تاکید ما است. هم برای اشتغال و هم تولید کالا باید برنامه داشت. اشتغال وابسته به تولید است و اگر اشتغال نباشد، زندگی مردم از هم می پاشد. نخستین قدم ما حفظ تولید و در نتیجه حفظ اشتغال است.
روحانی افزود: آنهایی که تولید می کنند هم مهم هستند. در آمار و ارقام داریم که ۱۵ میلیون کارگر، مهندس، کارمند و کارفرما در بخش تولید وجود دارد. این ۱۵ میلیون نفر جمعیت ۵۰ میلیونی را می سازند. اول باید از آنها حفاظت نماییم. یعنی دستورالعمل های حفاظتی با شدت در تمامی کارگاه ها و کارخانه ها رعایت شود. اگر این اتفاق نیافتد، خدمات، تولید و زندگی متوقف می شود.
وی اظهار داشت: حراست از کارگران، مهندسان و مولدان تولیدی در اقتصاد که تولید انجام می دهند، مهم می باشد. بخش بزرگی از تولید مربوط به خود این بیماری است. تولید کیت آزمایشگاهی، ونتیلاتور، شوینده، ماسک، سی تی اسکن و تجهیزات آی سی یو که خوشبختانه همه را در داخل تولید می نماییم و بخش بزرگی از داروها را هم در داخل تولید می نماییم.
رئیس قوه مجریه اضافه کرد: در این بخش نیازمندی ما به بیرون در حد صفر است و یا خیلی کم شده است و خودمان می توانیم تولید نماییم. تولید برای حفظ سلامتی مردم مهم بوده تا مردم بتوانند زندگی کنند و شرایط زندگی مناسبی داشته باشند.
روحانی عنوان کرد: در بخش سلامت هم نیازمند افزایش تاب آوری هستیم. نیروی انسانی ما در بیمارستان از دکتر، پرستار، کادر آزمایشگاه، به ورز و کسانی که دستگاه ها را سرویس می کنند کادر درمان ما را می سازند. نیروی انسانی ما هستند که دست به دست هم می دهند تا جبهه دفاع از سلامت را تشکیل دهند. این نیروی انسانی برای ما مهم هستند. باید تعداد کافی در این بخش نیرو داشته باشیم و آنها باید بتوانند فرصت کافی برای استراحت داشته باشند. نیروی کادر درمان ما نباید خسته باشد و اگر ساعت کاری بالا باشد، کیفیت پایین می آید. همینطور کادر درمان ما باید انگیزه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه چون این مورد یک مساله ملی است و مربوط به جان مردم است، همه کادر درمان ما انگیزه بسیار بالایی دارند. نکته مهم سلامت کادر درمان ماست. کادر درمان ما اول باید خودش سلامت باشد. اگر قرار باشد تعداد زیادی از کادر ما هر روز به این بیماری مبتلا شوند، خوب نیست و باید لوازم مورد نیاز، در اختیار آنها قرار گیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: باید سلامت کادر حفظ شود. نیازمندی های آنها مهم می باشد و وزیر بهداشت گاهی از نیازمندی ها و کمبودها می گوید. باید همه تجهیزات را برای آنها فراهم نماییم تا سلامتی کادر ما حفظ شود.
روحانی افزود: باید نیازمندی ها برای خرید خارجی، خرید داخلی و حقوق و کارانه کادر درمان را فراهم نماییم.
وی اظهار داشت: بیماری که با آن مواجه هستیم همه گیر و عالم گیر است. اگر یک حادثه برای یک شهر باشد، باقی شهرها به کمک می آیند. امروز همه استان ها و شهرها درگیر این بیماری هستند.
رئیس قوه مجریه اضافه کرد: مفهوم نقطه سفید این نیست که در آنجا بیماری وجود ندارد، این بدین مفهوم است که درگیری آن نقطه با بیماری معقول است.
روحانی عنوان کرد: در بیرون از کشور هم شاهدیم که در کشورهای همسایه و کلاً در سرتاسر جهان، همه درگیر این بیماری هستند. همه باید به توان خود تکیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: همه ملت ها باید به توان خود تکیه کنند و کرونا این درس را به ما داد که قدرت ملی به خصوص در بخش درمان، علمی و اقتصاد باید در حدی باشد که بتوانیم روی پای خود بایستیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: زمانی بود که کسی به ما ماسک، مواد ضدعفونی و ونتیلاتور و یا دستگاه سی تی اسکن نمی داد.
روحانی افزود: حتی گندم هر چند نیاز نداریم، ولی برای احتیاط خریده بودیم که به محض وقوع این بیماری گفتند کمی به تاخیر می افتد. هنوز از اسفند تابحال می گویند که به تاخیر می افتد. ما سال جاری و سال دیگر به گندم نیاز نداریم و ۱۲ درصد خرید گندم ما نسبت به سال پیش بیشتر شده و وضعیت خوبی داریم.
وی اظهار داشت: هر کشور باید روی پای خود بایستد. توانمندی ملی، باور و اعتماد ملی، خوداتکایی و خودکفایی درس اصلی است که کرونا به ما یاد داد.
رئیس قوه مجریه اضافه کرد: یکی از نکاتی که برای ما اهمیت دارد، اخلاق در کرونا است. اگر اخلاق مراعات نشود، بموقع دکتر نرویم، تست ندهیم، قرنطینه نرویم، مراقبت نکنیم و دستور العمل را رعایت نکنیم، همه چیز گرفتار مشکل می شود. اخلاق باید مورد توجه قرار گیرد. ضمن این مورد باید اضطراب ایجاد نشود.
روحانی عنوان کرد: بارها به دکتر نمکی گفته ام که بعضی از افراد که خیلی هم تلاش می کنند، وقتی برای مردم صحبت می کنند، اضطراب ایجاد می کنند. نباید دنبال ایجاد اضطراب باشیم و نباید احساس مقهور بودن بکنیم. ما در مقابل این بیماری پیروز می شویم.
وی خاطرنشان کرد: شک نداشته باشید که ما در مقابل این بیماری پیروز می شویم و شاید کمی زمان احتیاج داشته باشد ولی پیروزی ما قطعی است. از همه اساتید دانشگاه، نخبگان و روانشناسان درخواست می کنم برای آلام فکری مردم کمک کنند و در فضای مجازی و حقیقی برای کم کردن این آلام تلاش کنند. ما دست در دست هم از این بیماری عبور خواهیم کرد.