روایت ظریف از پیشنهاد آمریکایی ها به سلیمانی

به گزارش آذر وزیر خارجه کشورمان با ابراز خرسندی از آزادی دکتر مسعود سلیمانی دانشمند ایرانی که حدود ۱۴ ماه به افترا واهی دور زدن تحریم ها در زندان های آمریکا به سر برده است، اظهار داشت: در این مدت بارها از جانب آمریکایی ها به آقای سلیمانی پیشنهاد شده بود که به جای بازگشت به کشور یا ماندن در زندان بپذیرد که در آمریکا بماند ولی این استاد وطن پرست، این پیشنهاد را نپذیرفته است.

به گزارش آذر به نقل از ایسنا، محمدجواد ظریف در هنگام بازگشت از سوئیس به همراه دکتر سلیمانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در ابتدا فرا رسیدن روز دانشجو را به دانشجویان و اساتید محترم تبریک می گویم و خوشحالم که در این روز یکی از بزرگ ترین اساتید و دانشمندان کشور پس از ۱۴ ماه به وطن بازگشته است.

وی اضافه کرد: دکتر سلیمانی در این مدت بدون هیچ دلیلی گروگان نیروهای آمریکایی بودند. آمریکایی ها از ایشان برای سفر به این کشور جهت انجام تحقیق در بالاترین موسسه علمی آمریکا دعوت شده بودند ولی بدون هیچ گونه دلیلی این استاد دانشگاه با داشتن ۵۰۰ مقاله علمی بازداشت شدند.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه امروز، روز خوشی برای وزارت خارجه است، افزود: امروز دکتر سلیمانی پس از تحمل ۱۴ ماه سختی بی نهایت به ایران بازگشتند؛ استادی که در طول این دوره بارها آمریکایی ها به ایشان پیشنهاد داده بودند که به جای بازگشت به کشور یا در زندان ماندن بپذیرد که در این کشور بماند ولی این استاد وطن پرست این پیشنهاد را نپذیرفتند.

ظریف با اشاره به اینکه من افتخار می کنم که در خدمت این مرد بزرگ هستم، اضافه کرد: در اینجا لازم است که از شورایعالی امنیت ملی، قوه قضاییه و دستگاه های امنیتی قدردانی کنم که باعث شدند با تبادل یک زندانی آمریکایی که به جرم جاسوسی در ایران زندانی بود و امروز بامداد برپایه رأفت اسلامی مورد بخشش قرار گرفت و به آمریکا بازگشت، این استاد بزرگوار را امروز در ایران داشته باشیم.

وی اظهار داشت: من از آقای دکتر سلیمانی که ۱۴ ماه تحمل و استقامت کردند و نشان دادند که ایرانی یعنی چه، تشکر و قدردانی می کنم. مقرر است ایشان فردا نخستین مصاحبه خویش را در دانشگاه انجام بدهند تا به آمریکایی ها که به او گفته بودند ما کاری می نماییم که تو دانشگاه و تحقیق را فراموش کنی، نشان دهند که یک دانشگاهی وطن پرست ایرانی، نه کشورش، نه دانشگاه و نه تحقیق را فراموش نمی کند و با علم و فناوری تلاش می کند که سبب بالندگی هر چه بیشتر کشورش هم بشود.

وزیر امور خارجه همینطور در پاسخ به سوالی در ارتباط با تلاش آمریکایی ها جهت پیشگیری از پیشرفت و توسعه ایران در زمینه علم و دانش و فناوری خاطرنشان کرد: آمریکایی ها در طول ۴۰ سال قبل کوشیده اند که جلوی پیشرفت ایران را بگیرند. هدف آمریکایی ها از اعمال فشار حداکثری به ایران این بوده که جلوی پیشرفت ما را بگیرند.

ظریف اظهار نمود: از آقای دکتر سلیمانی در طول ۵ ساعت پروازی که افتخار داشتم در خدمت ایشان باشم، شنیدم بیشترین چیزی که زندان بانان، قضات و دادستان های آمریکایی را عصبانی می کرده، میزان دستاوردهای علمی ایشان بوده است و این نشان دهنده این مورد است که علم، پیشرفت و فناوری که مردم ما توانسته اند با اعتماد به نفس به آن دست یابند بزرگ ترین خار در چشم کسانی است که خوبی ملت ایران را نمی خواهند.