به گزارش آذر به نقل از مهر، بقائی امروز (۱۲ شهریور) در فضای مجازی با بزرگداشت یاد مبارز تنگستانی نوشت: «امروز، سالروز شهادت رئیسعلی دلواری و روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس است؛ مردی که بالاتر از یک قرن پیش، در سواحل جنوبی، در مقابل ارتش امپراتوری انگلیس ایستاد. رئیسعلی شهید شد، اما مقاومت و ایستادگی ادامه یافت.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه این پیام، ضمن اشاره به اظهارات اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا که برای توصیف تصورش از ایران به خاطرات کودکی اش از کشتن مارهای سمی در حیاط پشتی منزل در کارولینای جنوبی متوسل شده بود، تاکید کرد: «مشکل بسنت همین جاست؛ او عمق تاریخ و تمدن و غنای فرهنگ ایران را با مساحت حیاط پشتی دوران کودکی اش اشتباه گرفته است.»
بقائی با اعلان اینکه بالاتر از یک قرن پیش انگلیس با همه قدرت و قساوتش به بوشهر و تنگستان لشکرکشی کرد و رئیسعلی دلواری را به شهادت رساند، تصریح کرد که مقاومت با نیروی بیشتر ادامه یافت. وی خطاب به مقامات آمریکایی خاطرنشان کرد: «”جنگ انتخابی” و غیرقانونی شما هم قرار بود با توسل به قساوت حداکثری، ملت ایران را به فروپاشی بکشاند؛ اما آن چه بالاتر از همه فروپاشیده، توهم قدرت مطلق شما و همه اعتبار اخلاقی مورد ادعایتان بوده است.»
سخنگوی وزارت خارجه در انتها پیام خود آورده است: «تاریخ وسعتی خیلی فراتر از خاطرات یک کودک و حیاط پشتی آنها دارد؛ و قضاوتش درباره ی کسانیکه هنوز با قمه و شن کش، خودرا قهرمان حیاط پشتی شان می پندارند، روشن است.»
این پیام در حالی انتشار یافته که هر ساله ۱۲ شهریور در تقویم رسمی کشور بعنوان روز ملی مقاومت در مقابل استعمار و بزرگداشت رئیسعلی دلواری نامگذاری شده است.
منبع: آذر
