در جلسه شورای عالی اشتغال رئیس جمهور: ایجاد اشتغال وظیفه ممتاز دستگاههای اجرایی و نهادها است

به گزارش آذر رئیس جمهور تصریح کرد: اگر ظرفیت های دولت در کنار بخش خصوصی و نهادهای انقلابی قرار گیرد، ایجاد بیشتر از یک میلیون فرصت شغلی در سال دور از دسترس نیست.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی عصر پنج شنبه در دومین جلسه شورایعالی اشتغال که به فاصله کوتاهی بعد از جلسه اول این شورا تشکیل شده بود، با تشکر از تلاشهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر دستگاههای اجرایی برای افزایش آمار ایجاد اشتغال در ماه های گذشته، اظهار داشت: زمینه ها و ظرفیت های بسیاری برای ایجاد اشتغال در کشور وجود دارد که اگر فعال شوند مشکل اشتغال مرتفع خواهد شد.
رئیس جمهور اضافه کرد: پروژه های نیمه تمام همچون ظرفیت هایی است که ایجاد زمینه تکمیل آنها علاوه بر ایجاد اشتغال می تواند هم سرمایه های سرگردان مردمی را جذب نماید و هم سبب ایجاد اشتغال به شکل مستقیم و غیرمستقیم شود. اگر برای تکمیل پروژه های نیمه تمام بخواهیم صرفا به منابع دولتی تکیه نماییم، شاید ده ها سال دیگر هم این پروژه ها به پایان نرسند، اما جذب سرمایه های مردم می تواند در مدت کوتاهی همه این پروژه ها را به ثمر برساند.
رئیسی ضمن اشاره به هدف گذاری رشد ۸ درصدی اقتصاد برای سال ۱۴۰۱، عنوان کرد: طبق برنامه ریزی ها ۴، ۵ درصد این رشد باید از راه سرمایه گذاری محقق شود. برای جذب سرمایه گذاری اول باید روی جذب سرمایه های داخلی تمرکز نماییم تا سرمایه های خارجی هم تمایل به ورود به کشور پیدا کنند.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با تاکید باردیگر بر این که ایجاد اشتغال صرفا مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست، خاطرنشان کرد: همه دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی باید برای ایجاد اشتغال احساس وظیفه و مسئولیت کنند و دستگاههای اجرایی و استانداری ها باید بخشی از مجموعه را متولی پیگیری و اجرای سیاست های ایجاد اشتغال کنند.
رئیسی با اعلان اینکه مواجهه با مردمی که از مشکل بیکاری فرزندانشان گلایه دارند، به شکل ویژه انسان را رنج می دهد، اشاره کرد: با وجود ظرفیت های فراوان و چشمگیر اشتغال آفرینی در کشور انصاف نیست که با چنین آماری از بیکاری در کشور مواجه باشیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: همه دستگاه ها زمان تصمیم سازی و تصمیم گیری برای ایجاد اشتغال را کوتاه کنند و با هم گرایی با نهادهای کشور به شکل انقلابی و جهادی برای رفع مشکل اشتغال تلاش کنند.
رئیسی از دستگاههای مختلف خواست که عملکرد خویش را در سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» در عمل به الزامات تحقق این شعار بازبینی کنند و افزود: دستگاههای مختلف عقب ماندگی های خود نسبت به عمل به الزامات تحقق شعار «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» را احصاء کنند و ببینند که چگونه می شود در ۳ ماه باقیمانده از سال ۱۴۰۰ آنها را جبران کرد.
رئیس جمهور همینطور خواهان اجرای دقیق قوانین تصویب شده از جانب مجلس شورای اسلامی برای تسهیل و بهبود فضای کسب و کار شد و اظهار داشت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همه دستگاه هایی که ظرفیت های مناسبی برای اشتغال آفرینی دارند، همچون بخش خصوصی و بخصوص بسیج سازندگی جلسه برگزار کند. باید بیشتر از گذشته به بخش خصوصی میدان دهیم و بعنوان دولت صرفا بر ایفای نقش حمایت، هدایت و نظارت متمرکز شویم و هر کجا لازم است برای اصلاح قانون هم اقدام گردد.
رئیسی با تاکید بر این که هیچ کس نباید در کشور بخاطر نداشتن ضامن از اشتغال محروم شود، اضافه کرد: راه اندازی سامانه جامع کاریابی که از امروز فعالیت خویش را شروع کرده است، می تواند بستری مناسب برای تعامل کارفرمایان و کارجویان باشد، اما باید به شدت مراقب باشیم که فعالیت این سامانه حرکتی امیدبخش باشد و مردم بعد از مدتی از آن ناامید نشوند.
در دومین جلسه شورایعالی اشتغال در دولت سیزدهم، ۱۳ مصوبه در جهت برنامه ایجاد حداقل یک میلیون در سال به تصویب اعضاء رسید.

منبع: