گزارش آذر؛ ۸ دستاورد موشکی در سال ۱۴۰۲

به گزارش آذر، حوزه موشکی در سال ۱۴۰۲ یکی از دوره های باشکوه خویش را سپری نمود، در این سال چند موشک استراتژیک و نقطه زن مانند هایپرسونیک فتاح، پاوه و موشک بالستیک خرمشهر ۴ رونمایی گردید.

خبرگزاری مهر، گروه سیاست- هادی رضایی: در سال ۱۴۰۲ حوزه موشکی یکی از دوره های باشکوه خویش را سپری نمود. در این سال سامانه موشکی ارتقایافته «شفق»، موشک کروز برد بلند زمینی «پاوه»، موشک موشک «هایپرسونیک فتاح ۱»، موشک راهبردیِ برد بلند و نقطه زن «خرمشهر ۴» و موشک فتاح ۲ موشک هایپرسونیک (ابرفراصوت) به نمایش در آمد تا سال ۱۴۰۲ را یکسال ویژه در صنعت موشکی کشور کند.
در ادامه به صورت مختصر قابلیت های بعضی از مهم ترین موشک های بومی رونمایی شده در سال ۱۴۰۲ را مورد بررسی قرار می دهیم؛
۱- سامانه موشکی ارتقایافته «شفق»
۱۴ بهمن ۱۴۰۲، در مراسمی با حضور امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، از سامانه موشکی ارتقایافته «شفق» رونمایی گردید.

موشک بُرد بلند شفق، هوشمند و نقطه زن بوده و می تواند اهداف را از فاصله ۲۰ کیلومتری مورد برخورد قرار دهد.
۲- موشک قدر ۲۹
در همان روز سامانه موشکی قدر ۲۹ با برد ۱۵۰ کیلومتر، مجهز به چهار کیلوگرم سر جنگی هم رونمایی گردید که در عملیات های انتحاری و تشخیص کاربرد دارد. این سامانه موشکی که حائز قابلیت نصب بر روی انواع بالگردهای ۲۰۶ است، کاملا بومی است و توسط متخصصان توانمند صنعت داخلی کشور و جهاد خودکفایی هوانیروز طراحی و ساخته شده است.
۳- موشک کروز هواپایه بلندبُرد حیدر
سامانه موشک کروز حیدر یکی دیگر از تجهیزات رونمایی شده توسط فرمانده کل ارتش بود. این سامانه ی موشکی با قابلیت نصب بر روی اغلب بالگردها، مجهز به Seeker یا سر جست وجوگر حرارتی، با برد ۲۰۰ کیلومتر و دقت بالا در نقطه زنی اهداف ثابت و متحرک است.
سامانه موشک کروز حیدر با پیشرفت صددرصدی، بر روی بالگردهای سنگین و نیمه سنگین هوانیروز نصب و اجرایی شده و آخرین تست عملیاتی آن در آبان ماه سال ۱۴۰۲، در منطقه عمومی نصرآباد با موفقیت انجام شده است. این سامانه با قابلیت رهایش از بالگرد می تواند در تمامی مناطق صعب العبور کوهستانی، سواحل دریایی و مناطق رملی و بیابانی، در حداقل زمان و حداکثر غافل گیری، به دو روش انتحاری و بازیافتی، به تمامی اهداف زمینی و دریایی شلیک کند.
۴- الحاق موشک های کروز دریایی «طلاییه» و «نصیر» به منطقه سوم دریایی ارتش
سامانه موشکی طلاییه یکی از موشک های الحاقی به نیروی دریایی ارتش در سال ۱۴۰۲ بود این موشک با برد بیشتر از ۱۰۰۰ کیلومتر بعنوان یک موشک کاملا هوشمند در طول عملیات پروازی خود امکان این را دارد تا به صورت هوشمندانه و از راه سامانه مادر اهداف جدیدی برای آن تعریف شود. یعنی امکان تغییر هدف اولیه پیشبینی شده برای موشک هنگام عملیات پروازی وجود دارد و طلائیه در طول مسیر می تواند برنامه پرواز پیچیده ای را انتخاب و به سمت هدف حرکت نماید. به نحوی که غافلگیری را در بالاترین سطح ممکن انجام دهد و با دشمن درگیر شود.
موشک کروز دریایی نصیر هم در این سال به منطقه سوم دریایی الحاق شد. این موشک با برد بیشتر از ۱۰۰ کیلومتر یک موشک کاملا هوشمند است و از توانمندی بسیار بالا در زمینه عملیات های انهدامی برخوردار می باشد. این موشک بر روی یگان های موشک انداز در ترکیب مختلف ساختاری و یگانی نصب گردید. ۵- موشک کروز برد بلند زمینی «پاوه» ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ و در جریان رژه نیروهای مسلح در جوار حرم مطهر امام خمینی (ره) موشک کروز «پاوه» برای نخستین بار به نمایش در آمد.

۶- موشک «هایپرسونیک فتاح ۱»
۱۶ خرداد ۱۴۰۲، موشک «هایپرسونیک» نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نام «فتاح ۱» با حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در ستاد این نیرو رونمایی گردید.
با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری قرار گرفت. موشک فتاح به علت فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد.

موشک فتاح به علت نوع حرکت آنکه در جهات و ارتفاع مختلف است توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست.
سرعت موشک فتاح ۱۳ ماخ است، برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر تعیین شده که در محدوده هدف به صورت دقیق برخورد کند.

سردار امیر علی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه هم بامداد امروز در آئین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح عنوان کرد: موشکی که امروز رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کم نظیر است به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد؛ موشک فتاح به علت فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد در حالیکه برای سایر سلاح ها مانند تانک، ناو، هواپیما و غیره موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشک ها هم ضدموشک هایی ساخته شده است.
وی اضافه کرد: البته پا سپر موشکی که موفقیت زیادی داشته باشد وجود ندارد؛ از طرفی برای زدن یک موشک باید سه موشک شلیک شود و این در شرایطی است که تقریبا قیمت یک ضد موشک ۲۰ برابر موشک هدف است.
سردار حاجی زاده افزود: موشک فتاح به علت نوع حرکت آنکه در جهات و ارتفاع مختلف است توسط هیچ موشکی قابل انهدام نیست به جهت اینکه موشک های ضدموشک طبق یک بردار مشخص حرکت می کنند که البته سرعت آنها از سرعت کمی هم برخوردار می باشد.
وی با اشاره به اینکه سرعت موشک فتاح ۱۳ ماخ است، افزود: موشکی که دارای چنین سرعتی باشد مقابله با آن ناممکن خواهد بود؛ برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر تعیین شده که در محدوده هدف به صورت دقیق برخورد می کند؛ فعالیتهای ما در این عرصه به ساخت این موشک خاتمه پیدا نمی کند چون این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد تا هیچ دشمنی حتی تصور حمله به ایران را هم نکند.
۷- موشک راهبردیِ برد بلند و نقطه زن خرمشهر ۴
موشک راهبردی برد بلند و نقطه زن خرمشهر ۴ یکی دیگر از موشک های رونمایی شده در سال ۱۴۰۲ بود که در روز ۴ خرداد و همزمان با آزاد سازی خرمشهر و ایام مبارک دهه کرامت رونمایی از موشک راهبردی برد بلند و نقطه زن خرمشهر ۴ با حضور امیر سرتیپ آشتیانی انجام شد.
موشک خرمشهر یکی از پیشرفته ترین موشک های طراحی شده توسط متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع است که برد آن ۲۰۰۰ کیلومتر بوده و مجهز به سر جنگی از نوع شدید الانفجار با وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم می باشد.
این موشک برای ایجاد قابلیت های تاکتیکی، به یکی از پیشرفته ترین موتورهای سوخت مایع تجهیز گردیده و به نحوی طراحی شده است و موتور در مخزن سوخت قرار گرفته که این امر سبب کاهش طول موشک به حدود ۱۳ متر شده است.

سرجنگی این موشک با طول حدود ۴ متر، یکی از بزرگترین و اثر بخش ترین سرجنگی های ساخته شده می باشد که قابلیت حمل بیشتر از یک تن مواد ناریه داراست.
سرعت بالای برخورد سرجنگی به هدف، سبب می شود سیستم های پدافندی دشمن، قادر به تشخیص و رهگیری و اقدام جهت انهدام سرجنگی را نداشته باشند.
تفاوت این موشک با سایر نسل های قبلی خود تأمین دقت نقطه زنی در فاز میانی (پرواز بالای جو) می باشد.
۸- موشک هایپرسونیک «فتاح ۲»
۲۸ آبان ۱۴۰۲ حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا با حضور در دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، به مدت یک ساعت و نیم از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید نمودند.

در این نمایشگاه که شامل بخش های موشکی، پهپادی، پدافندی و فضایی بود، دستاوردهای جدید و به روز شده دانشمندان و متخصصان جوان نیروی هوافضای سپاه پاسداران تحت عنوان «از ایده تا محصولِ تمام ایرانی» به معرض نمایش گذاشته شده بود.

همزمان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در این نمایشگاه، از موشک کروز هایپرسونیک «فتاح ۲» هم رونمایی گردید. فتاح ۲ موشک هایپرسونیک (ابرفراصوت) با قابلیت گلاید است که در دسته تسلیحات هایپرسونیک HGV دسته بندی می شود.