تعویق سن بازنشستگی پیشگیری از انزوای افراد

به گزارش آذر یک جمعیت شناس ضمن اشاره به تعویق سن بازنشستگی مطرح شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اظهار نمود: هم اکنون اگر فردی کار فکری را در سن بالاتر و با تجربه بیشتر انجام دهد به نفع خود و به نفع جامعه است، چونکه کسانی که بازنشسته می شوند منزوی و از جامعه دور می شوند. حال زمانی که در صحنه های اجتماعی حضور داشته باشند کمتر منزوی شده و از نظر تخصص هم می توانند به جامعه خدمت کنند.
شهلا کاظمی پور در گفتگو با ایسنا، با اشاره به مبحث تعویق سن بازنشستگی مطرح شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ اظهار نمود: معمولاً در کشورها سن بازنشستگی برپایه امید زندگی تعیین می شود، کشورها زمانی که امید زندگی ۷۵ سال بود سن بازنشستگی را حدود ۶۵ سال در نظر گرفته بودند. حال اگر این ثابت بماند و امید زندگی زیاد شود صندوق های بازنشستگی از نظر مالی متضرر می شوند که خیلی از کشورها به این علت تجدید نظر کرده و سن بازنشستگی را به مرور افزایش داده اند. ازاین رو در کشور ما هم اگر بخواهیم تجدیدنظری داشته باشیم، افزایش سن بازنشستگی لازم است.
این جامعه شناس در پاسخ به این سؤال که آیا هم اکنون افراد در معرض سن بازنشستگی آمادگی این اتفاق را دارند؟ اینطور توضیح داد: زمانی کارها یدی بود، اما اگر حالا فرد کار فکری را در سن بالاتر و با تجربه بیشتر انجام دهد به نفع خود و به نفع جامعه است، چونکه کسانی که بازنشسته می شوند منزوی و از جامعه دور می شوند. حال زمانی که در صحنه های اجتماعی حضور داشته باشند کمتر منزوی شده و از نظر تخصص هم می توانند به جامعه خدمت کنند.
کاظمی پور این را هم اظهار داشت که البته از نظر اشتغال امکان دارد گفته شود اشتغال زایی کم می شود. باید تعویق سن بازنشستگی را برای مشاغلی که به تخصص بیشتری نیاز دارند، در نظر بگیریم و بیشتر روی افراد متخصص تمرکز نماییم. اما برای افرادی که نیروی کار هستند و کارهای سخت انجام می دهند به علت این که بدنشان فرسوده می شود اگر زودتر هم باشد، بهتر است.
وی درمورد برخی اظهارات در خصوص این که «افزایش سن بازنشستگی در تقابل با قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت است»، بیان نمود: یک طرح یک دفعه اجرا نمی گردد و پلکانی اجرا می شود. به نظر برای افزایش سن بازنشستگی باید به سراغ مشاغل تخصصی و کارآفرین بروند.

منبع: