اظهارات بایدن درباره ایران در آستانه سفرش به منطقه

به گزارش آذر، رئیس جمهور آمریکا در آستانه سفرش به منطقه، در یادداشتی با اذعان به پایبندی کامل ایران به توافق هسته ای قبل از خروج دولت قبلی آمریکا از این توافق در سال 2018، ادعاهایی را ضد مواضع ایران در زمینه احیای توافق هسته ای، همکاری آن با آژانس بین المللی انرژی اتمی و نقش آن در منطقه بیان نمود.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در آستانه سفرش به منطقه در قسمتی از یادداشتی که در آن به ارزیابی وضعیت منطقه و دستور کار سفرش به آن پرداخته و در روزنامه واشنگتن پست پخش شده، با اشاره به خروج دولت قبلی آمریکا از توافق هسته ای، آورده است: بعد از آن که رئیس جمهور قبلی از توافقی کنار کشید که کارآمد بود، ایران قانونی را تصویب کرد که دستور شتاب گرفتن سریع برنامه هسته ای آنرا صادر کرد.
بایدن در این یادداشت با اذعان به شکست سیاست «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور قبلی آمریکا در قبال ایران در جامعه بین المللی، نوشت: بعد، وقتی دولت قبلی خواست ایران را در شورای امنیت سازمان ملل بابت این اقدام محکوم کند، آمریکا خودرا تنها و در انزوا یافت.
او با ادعایی درباره نقش ایران در منطقه در بخش دیگری از این یادداشت آورده است: تعداد حملات با حمایت ایران در مقایسه با دو سال پیش، تا اندازه زیادی کم شده است.
رئیس جمهور آمریکا در این یادداشت با اشاره به مذاکرات ایران با قدرت های جهانی و آمریکا در حوزه احیای توافق هسته ای، مدعی شد: ما باردیگر به متحدان و شرکایمان در اروپا و سراسر جهان ملحق شدیم تا از انزوا خارج شویم؛ حالا این ایران است که تا وقتی به توافقی بازگردد که رئیس جمهور قبلی آمریکا بدون داشتن برنامه ای برای چیزی که بتواند جایگزینش شود، از آن خارج شد، در انزوا به سر می برد. ماه گذشته، ۳۰ کشور برای محکوم کردن عدم همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی در حوزه کارهای هسته ای قبلی اش، به ما ملحق شدند.
در صورتیکه دولت آمریکا از زمان ازسرگیری مذاکرات وین در چند ماه گذشته مدعی بوده آماده بازگشت دوجانبه با ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای است و مایل است مسیر دیپلماسی را برای رسیدن به این هدف در پیش بگیرد، رئیس جمهور آمریکا در این یادداشت مطرح کرد: دولت من به افزایش فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا آن زمان که ایران آماده بازگشت به پایبندی به توافق هسته ای باشد، همانطور که من آماده آن هستم.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش در این یادداشت، با اشاره به نقش عراق در برگزاری مذاکرات ایران و عربستان سعودی اظهار داشت: عراق که برای مدتی طولانی منبع درگیری های نیابتی و رقابت های منطقه ای بوده است، حالا بستری برای دیپلماسی است، همچون میان عربستان سعودی و ایران.

منبع: