مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد علل و ابعاد ابهام و سردرگمی آمریکا در روند مذاکرات هسته ای

آذر: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی علل و ابعاد ابهام و سردرگمی آمریکا در روند مذاکرات هسته ای پرداخت.
به گزارش آذر به نقل از ایسنا، دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی علل و ابعاد ابهام و سردرگمی آمریکا در روند مذاکرات هسته ای پرداخت.

در این گزارش آمده است: دور جدید «گفتگوهای هسته ای» از ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۱ در وین از سرگرفته شد. در یک ارزیابی کلی اخبار مثبتی در مورد این دور از گفتگوها منتشر گردید و بر همین مبنا احتمال احیای توافق هسته ای افزایش پیدا کرد. با اینحال بعد از گذشت چند هفته، تحول خاصی در حوزه احیای این توافق به وقوع نپیوست. روشن است که تطویل پروسه مذاکرات ناشی از ناسازگاری های آمریکا به عنوان مقصر اصلی برهم زدن توافق هسته ای است.
در این گزارش تصریح شده: با اینحال جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اروپا و معاون او انریکه مورا به عنوان هماهنگ کنندگان اروپایی، با جمع بندی ادوار قبلی مذاکرات پیش نویس پیشنهادی خودرا در مذاکرات مرداد ماه به طرفین تحویل دادند. جمهوری اسلامی ایران ملاحظات خودرا درباب این پیش نویس با تاکید بر مواضع اصولی نظام به طرف مقابل ارایه داده است.
در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش های مجلس ذکر شده است: در همین راستا تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) و همین طور چین و روسیه پیشنهادهای اصلاحی ایران بر روی پیش نویس را معقول و واقع بینانه ارزیابی کرده اند. بر این اساس این ارزیابی در محافل سیاسی به وجود آمد که گفتگوهای اخیر مرداد ماه به شکل بالقوه از قابلیت لازم برای تبدیل شدن به ایستگاه پایانی «مذاکرات لغو تحریم ها» برخوردار می باشد. در نهایت آمریکایی ها نیز به عنوان مقصر اصلی برهم خوردن توافق ۲۰۱۵ پاسخ خودرا به پیشنهادهای ایران به طرف اروپایی به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات ارائه دادند. با اینحال مقامات آمریکایی ضمن تعلل در ارائه پاسخ در حین بررسی پاسخ ایران و بعد از آن، به ارائه پیام ها و اتخاذ مواضع متناقض پرداختند که خود حاکی از بحران تصمیم گیری واشنگتن در قبال مذاکرات هسته ای است. در این گزارش ضمن اشاره ای کوتاه به پروسه مذاکرات، مهم ترین دلیلهای ‌پریشانی طرف آمریکایی در پروسه گفتگوها یاد شده قرار می گیرد.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

منبع: